Marselan
(MNE) Marselan je crvena sorta grožđa nastala ukrštanjem Cabernet Sauvignon i Grenache Noir. Prvi put je uzgojen 1961. godine u blizini francuskog grada Marseillan po kome je i dobio naziv. Grožđe marselan daje vino srednjeg tijela sa finim taninima, dobrom bojom i karakteristikama trešnje i ribizle. Marselan BUK je proizveden od vrhunskog vina istoimene sorte čiji su roditelji Cabernet Sauvignon i Grenache noir sa vinograda primorkog regiona na nadmorskoj visini 700m. Suvo vino odnjegovano u hrastovim bačvama najmanje 12 mjeseci, uz dodatak 10% vina Vranac, bogato plemenitim taninima, izraženim aromama maline, ribizle i kuvanog voća.
Hrana koja se slaže uz marselan:
- Jagnjetina sa bijelim lukom i ruzmarinom,
- Paprikaš od svinjetine i crnog pasulja,
- Lagano začinjeni paprikaš sa povrćem i sočivom.
Živjeli i prijatno!
The food that goes well with marselan:
- Lamb with garlic and rosemary,
- Stew of pork and black beans,
- Lightly spiced stew with vegetables and lentils.
Cheers and bon appetite!
Коментари
Постави коментар